Hermès Tassen

Hermès Tassen Een tas van Hermes is anders dan andere luxe leren tassen.

Duurder? jazeker maar ook tijdloos, Hermes tassen zijn mooi en blijven mooi.
De zeldzame mazelaar die rondloopt met een Hermes tas model Birkin of Kelly heeft die niet zelden van moeder of oma geleend.
En die hoge prijzen, die zijn er niet voor niets de Hermes tassen worden met de hand gemaakt door gespecialiseerde ambachtslieden, in een atelier in frankrijk.
Een Hermes tas kost een paar centen maar dan heb je ook een tas van topkwaliteit, die meerdere generaties meegaat,en geen undercovermassaproduct met alleen een luxe logo.


Door wie werd Hermes opgericht?

Hermes werd in 1837 opgericht door Thierry hermes en maakte in het begin alleen hoofdstellen en tuigen.
Later kwamen er onder leiding van thierry’s zoon Charles emile zadels bij, hij was ook degene die in 1880 de zaak naar het pand aan de Reu du Faubourg Saint-Honore verplaatste.
De Hippische roots zijn overal zichtbaar.
Het paard en de koets in het logo maar ook in de producten zelf.
De Birkin en Kelly tassen zijn gebaseerd op tassen om zadels in te vervoeren, flinke leren tassen die met een riem om de de bovenkant  werden dichtgetrokken.
Grace en Jane.
 
De verhalen achter de kelly en de Birkin zijn inmiddels modegeschiedenis.
De kelly bestond al jaren voordat de tas die naam kreeg Het ontwerp uit 1935 leidde een chic maar weinig opzienbarend bestaan tot in 1956 Grace kelly werd gefotografeerd terwijl zij met die tas die op dat moment nog niet officieel was aangekondigd, probeerde te verbergen.
De fotos gingen de hele wereld over en vrouwen vroegen bij hermes naar de kelly tas.
Life magazine deed een fotoshoot met Catherine Deneuve, die met het geld dat ze kreeg voor haar eerste film de bewuste tas had gekocht. Het tijdschrift noemde die in de bijschriften eveneens de Kelly. Hermes zat er niet mee, integendeel, het merk zelf gaf de tas ook de naam Kelly.

Dan de volgende tas met sterrenstatus: de Birkin, vernoemd naar Jane Birkin.
Zij zat in 1983 op een vlucht van Parijs naar Londen naast Jean-louisDumas, die toen aan het hoofd  stond van Hermès .Birkin liet haar hermes agenda vallen, waaruit een hoop papieren tuimelden.
Ze klaagde dat ze geen agenda kon vinden die groot genoeg was om al haar paperassen in op te bergen, en ook geen tas met genoeg vakken.Dummas hielp haar bezittingen bij elkaar te rapen en beloofde een tas voor haar te maken. Zij vertelde over haar wensen , en hij maakte aantekeningen en een eerste schets. Later kwam Birkin zelf naar het atelier om het ontwerp te vervolmaken.
En zo onstond de Birkin, de meest gewilde tas allertijden, en volgens Birkin beroemder dan zij zelf.


Productietijd van een Hermes tas.

Een tas maken zoals hermes dat doet heeft een productietijd van ongeveer twintig uur.
Daar wil het bedrijf niet aan tornen,massaproductiekomt er niet in.
Maar de capaciteit wordt wel opgevoerd er zullen nog twee leerateliers worden geopend.
Het getuigt van liefde voor het vak om niet voor het grote geld te gaan. Nu gaat het hermes wel degelijk voor de wind de omzet groeit alleen maar.
Maar het bedrijf zou nog meer omzet kunnen maken als het de strikte normen wat liet varen en tot flinke schaalvergroting overging dat is wellicht wat  Louis Vuitton in gedachten heeft , het luxe conglomeraat van Bernard Arnault. Het heeft de laatste jaren aandelen van Hermes vergaard,tot grote ongenoegen van Thierry Hermès, die het bedrijf nog altijd grotendeels in handen hebben zij vrezen dat als het bedrijf in bezit komt van Louis Vuitton het gedaan is met de traditionele manier van produceren.
 
      21-06-2015 10:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden. 
 
 

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

CONTACT

Trendy woman 


Belvederebos 204
2715 VL Zoetermeer
Nederland
Tel: 079-8880764
info@trendywoman.nl

BTW:NL230849398B01
Kvknr: 27350051

Trendywoman.nl

Trendy woman biedt haar klanten meer dan alleen maar damestassen. Trendywoman staat voor een uitgebreide online shopping ervaring. Ons doel is om onze klanten een breed scala van producten aan te bieden met een uitstekende klantenservice! 

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel